Станић: Додик починио највећу издају у историји Српске :: Semberija INFO ::

 

Станић: Додик починио највећу издају у историји Српске


Служећи се преваром, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је искључио институције Републике Српске и њене грађане из одлучивања о уласку у НАТО савез, изјавио је данас Миладин Станић, шеф Клуба посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске.
 
Станић је рекао је Додик починио највећу издају у историји Републике Српске и поручио да ће СДС искористити све демократске облике борбе како би заштитио интересе Републике Српске и њених грађана.
 
Говoрећи о дешавањима на јучерашној посебној сједници Народне скупштине, Станић је казао да ће СДС тражити да се истражи ко је одговоран што су посланици добили документ који не одговара оригиналу који је јуче послан у сједиште НАТО-а у Брисел.
 
„У документу који су доставили посланицима није било табеле које имају прецизне рокове извршења одређених задатака  и из којих се види да је ово највећа издаја од када постоји Република Српска, те  да  је продан НАТО-у и дио територије Српске која се односи на перспективну  и неперспективну имовину ЈНА“, појаснио је Станић.
 
Посланик СДС Соња Караџић-Јовичевић је казала да чињеница да је оригинални документ  прије почетка посебне сједнице већ стигао у сједиште НАТО-а показала сав бесмисао њеног одржавања.
 
Истиче да је поред тога власт опозицији није оставила простора ни времена да учествује у засједању.
 
„Вријеме је улудо потрошено на пословничке могућности гостију. То је доказ да етички кодекс не треба да важи само за посланике него и за све оне који бораве у просторијама Народне скупштине“, казала је Караџић-Јовичевић.
 
Посланик СДС Давор Шешић је истакао да се чак и из фалсификованог и дорађеног документа који су добили посланици јасно види да је пут БиХ у НАТО јасно трасиран.
 
„У њему се нигдје не позива на Резолуцију о војној неутралности коју је усвојио парламент Српске и сасвим је јасно да је Народна скупштина попуно искључена из одлучивања када су у питању интеграције са НАТО- савезом“, казао је Шешић.
                                                                                                                                 
Сектор за политику и медије СДС