У Требињу одржана централна заједничка вјежба "Штит 2020" :: Semberija INFO ::

 

У Требињу одржана централна заједничка вјежба "Штит 2020"


ТРЕБИЊЕ - Републичка управа Цивилне заштите и јединице града Требиња данас су показали да су максимално спремни да 24 часа буду на услузи свим грађанима, оцијењено је након заједничке вјежбе "Штит", која је данас изведена у Требињу поводом Међународног дана Цивилне заштите.

Директор Републичке управе Цивилне заштите Милан Новитовић рекао је новинарима да је оно што су извели припадници јединица заштите и спасавања на високом нивоу, те је вјежбу оцијенио успјешном.

Он је навео да се кроз вјежбу могла видјети могућност ватрогасних јединица, Црвеног крста, екипа медицинске Хитне помоћи, Министарства унутрашњих послова и свих осталих спортских клубова.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да је намјера да у наредном периоду у овом граду буду стационирани центар за обуку ватрогасаца ширег региона и Републике Српске, као и један хеликоптер Републике Српске током пожарне сезоне.

Директор Јавне установе "Екологија и безбједност" из Требиња Стеван Бекан рекао је да је Републичка управа Цивилне заштите показала капацитет када је у питању спасавање на води и под водом.

"У оквиру наших редовних служби и удружења грађана имамо веома храбрих и спремних момака. Град ће учинити све да те службе ојачамо и у материјалном смислу", рекао је Бекан.

Борислав Трнинић, вођа тима за спасавање на води и под водом Републичке управе Цивилне заштите, рекао је да су данас показали како се врши спасавање на води и под водом, као и сценарио слијетања аутомобила у ријеку у коме су била два лица.

У данашњој вјежби учествовали су сви субјекти заштите и спасавања града Требиња. У оквиру церемоније обиљежавања Међународног дана Цивилне заштите уручена су признања заслужним појединцима и колективима.

Срна / Независне