ОХР ПОЗИВА ГРАЂАНЕ ДА ПОШТУЈУ ПРЕВЕНТИВНЕ МЈЕРЕ У ВЕЗИ СА ЕПИДЕМИЈОМ ВИРУСА COVID-19 :: Semberija INFO ::

 

ОХР ПОЗИВА ГРАЂАНЕ ДА ПОШТУЈУ ПРЕВЕНТИВНЕ МЈЕРЕ У ВЕЗИ СА ЕПИДЕМИЈОМ ВИРУСА COVID-19


Високи представник Валентин Инзко у потпуности подржава координиране активности свих нивоа власти у Босни и Херцеговини које имају за циљ превенцију даљег ширења вируса COVID-19 у БиХ. Високи представник је увјерен да ће власти подузети додатне мјере, те додатно појачати сурадњу и координацију уколико то буде захтијевала ситуација на терену. 

„Охрабрујуће је видјети да сви нивои власти – државни, ентитетски, кантонални и опћински, од државног Предсједништва и Вијећа министара наниже – подузимају превентивне мјере како би се зауставило ширење вируса COVID-19 и одржало здравље становништва.
Брза реакција и координирани приступ свих нивоа власти су од суштинског значаја за заштиту грађана и ношење са епидемијом. Охрабрујуће је видјети да држава може функционирати у изузетно тешким условима те да политичари стављају интерес грађана на прво мјесто. Сада је вријеме да се размирице оставе по страни и да се земља одржава потпуно функционалном,“ рекао је високи представник.

Високи представник позива све грађане да се понашају одговорно и да се строго придржавају смјерница и упута које добијају од надлежних институција како би заштитили себе, своје породице, те најугроженије категорије становништва.

Високи представник је такођер подсјетио на значајан број људи који, чак и у овим изванредним околностима, морају бити у потпуности ангажирани, попут медицинског и полицијског особља, припадника Оружаних снага, те многих других којима је потребна наша подршка како би били у могућности да раде свој посао.

​„У овим тешким околностима, сви морамо радити заједно у духу солидарности и најбољих традиција ове земље. Желим изразити захвалност свим грађанима који доприносе напорима да се спријечи даље ширење вируса. Заједничким напорима медицинских стручњака и одговорних институција, ова криза се може пребродити.“

ОХР