У Српској још 53 случаја заразе вирусом корона :: Semberija INFO ::

 

У Српској још 53 случаја заразе вирусом корона


БАЊАЛУКА - У посљедња 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске и Универзитетском клиничком центру Републике Српске извршено је тестирање 627 лабораторијска узорка, а нови вирус корона потврђен је код још 53 особе у Републици Српској.

Према мјесту пребивалишта, 26 особа је из Бањалуке, 10 из Добоја, по три особе су из Лакташа и Дервенте, по двије особе су из Челинца, Оштре Луке и Градишке и по једна особа је из Новог Града, Српца, Кнежева, Прњавора и Теслића.

Ријеч је о 20 особа мушког и 33 женског пола. Деветанест жена је средње животне доби, четири млађе, а десет жена је старије животне доби. Пет особа мушког пола су млађе животне доби, шест средње и девет мушкараца је старије животне доби.

Укупно 13 особа је хоспитализовано, док ће остали бити у изолацији у складу са дефинисаним процедурама. Укупно 23 особе нису навеле епидемиолошку везу са позитивним случајем, док је код осталих лица лијеч о контакту са позитивним лицем.

До сада је у Републици Српској потврђено је 820 случајева вируса корона, од посљедица КОВИД 19 преминуле су 34 особе, а опоравило се 381 особа.

У Универзитетском клиничком центру Републике Српске укупно се лијечи 116 особа са потврђеним присуством или сумњом на присуство корона вируса. На Одјељењу КОВИД 19 хоспитализована су 42 пацијената теже клиничке слике, док је у изолацији четири пацијената.

Код пет пацијената здравствено стање захтијева респираторну подршку, а три особе су на неинванзивом моду механичке вентилације. На Одјелу хирургије (стара локација УКЦ) је 15 пацијената са лакшом до средње тешком клиничком формом и на Одјелу пулмологије (стара локација УКЦ) је 48 пацијента са лакшом до средње тешком клиничком формом.

Независне новине