"Српска зове" 18. априла на Тргу Крајине - нико нас не може и неће понизити! :: Semberija INFO ::

 

"Српска зове" 18. априла на Тргу Крајине - нико нас не може и неће понизити!


Извор: РТРС

​Народни митинг "Српска зове", биче одржан на Тргу Крајине, 18. априла са почетком у 18 часова.

Са митинга ће јасно и гласно бити поручено да Републику Српску и српски народ нико не може и неће понизити, ма гдје и какве одлуке доносили.

Позив на митинг који ће почети у 18.00 часова упућен грађанима Републике Српске, преноси у цијелости:

"Поштовани грађани Републике Српске, браћо и сестре, поносни и слободарски српски народе Република Српска се налази под највећим ударима у својој послијератној историји. Све оно за шта су се у Одбрамбено- отаџбинском рату борили и изборили најбољи синови наше Републике, данас желе да нам у миру одузму.

И није им довољно то што покушавају да нам отму оно од чега живимо, нашу имовину, ресурсе, шуме, ријеке и плодно земљиште. Није им довољно то што желе да нам оспоре право да славимо наш 9. јануар, чиме свједочимо да је Република Српска рођена у миру, а не у рату.

Није им довољно то што нам право да демократски бирамо своје представнике, које санкционишу и којима суде на основу нелегалних одлука лажних високих представника.

Није им довољно то што јуришају на наше институције које су једини гарант наше слободе и опстанка на вијековним огњиштима. Сада су одлучили да потомке жртава геноцида из Јасеновца, Пребиловаца, Гаравица и Старог Брода на Дрини у Уједињеним нацијама прогласе геноцидним народом.

Да они који су спроводили геноцид над нашим и другим народима широм Европе и свијета, остатку недокланог српског народа западно од Дрине залијепе етикету која припада њима, а не Србима.

Тиме су показали да не желе да одузму само нашу имовину, надлежности, празнике и институције, већ и да понизе и казне цијели један мали, али поносни и слободарски народ.

Зато вас позивамо да се у четвртак, 18. априла 2024. године, на великом народном митингу у Бањалуци масовно окупимо и заједно изразимо незадовољство поводом иницијативе да се у Генералној скупштини УН-а усвоји резолуција о Сребреници.

Да јасно и гласно поручимо да Републику Српску и српски народ нико не може и неће понизити, ма гдје и какве одлуке доносили.

Да високо подигнемо наше тробојке, као симбол отпора свима онима који желе да покоре не само Републику Српску, већ и слободарски дух нашег народа.

Српска те зове 18. априла, 18.00 часова, Трг Крајине у Бањалуци!"