АК "Атлетик" заблистао на "Међународном митингу пријатељства 2023" :: Semberija INFO ::

 

АК "Атлетик" заблистао на "Међународном митингу пријатељства 2023"


Јуче је у Сремској Митровици одржан традиционални „Међународни митинг пријатељства 202“. Био је ово најмасовнији митинг у региону са преко 680 учесника у свим старосним категоријама. Атлетски клуб „Атлетик“ већ годинама успјева да се избори за побједничка постоља на оваквим митинзима па су и јуче поново били најбољи амбасадори Бијељине. Четири пута су бијељински атлетичари били на побједничком постољу а АК "Атлетик" је добио похвале за рад и резултате које постиже.
 
-Седам атлетичара, пет атлетских дисциплина, нови лични рекорди, медаље. Два злата и двије бронзе су освојили наши фантастични дјечаци и дјевојчице упркос повредама које су нас пратиле током цијелог такмичења.


 
Ема Ковач, 2008. годиште, златна медаља у дисциплини 800м. Ема је на пар минута прије старта имала незгоду и повриједила ногу али је наша најбоља атлетичарка ипак одлучила да наступи на такмичењу. Послије истрчане трке пружена јој је медицинска помоћ након чега је добила громогласан аплауз за изузетну храброст и жељу да не одустане. 
 
Лука Пајкић, 2008. годиште, друга златна медаља за АК „Атлетик“, овај пут у дисциплини скок у вис. Лука је побједио у изузетно тешкој конкуренцији при чему морамо напоменути да Лука није имао могућност у пуном капацитету тренирати ову техничку дисциплину јер ми немамо адекватне услове за рад зими.
 
Драган Сенић, 2009. годиште, бронзана медаља у дисциплини 800м са фантастичним новим личним рекордом од 2.18.86. Драган је један талентован дјечак који је за десет мјесеци тренирања успио да се наметне конкуренцији у овој дисциплини. Драганово вријеме тек долази и ми смо сигурни да ће бити још добрих резултата.


 
Павле Ковач, 2011. годиште, бронзана медаља у дисциплини вортекс и нови лични рекорд од 54.32м. Павле је бацао и куглу али због повреде је морао у току такмичења да прекине бацања.

Катарина Бандука, 2010. годиште, наша представница у дисциплини бацање кугле заузела је високо пето мјесто са новим личним рекордом од 9.71м што је одличан резултат за дјевочицу која тренира само пет мјесеци.
 
Инспирисали су нас Павле Илић, 2011. годиште, који је заузео 11. мјесто у дисциплини 200м коју је истрчао храбро без обзира на повреду коју је задобио дан раније док је, на другој страни Новак Мичић, 2014. годиште, као најмлађи такмичар у дисциплини вортекс заузео 6. мјесто. Поносни смо на Новака јер је учеше узео у старијој узрасној категорији. Резултати су одлични а повреде су саставни дио спорта.



Најбитније је научити дјецу да никада не одустану без обзира на препреке које се појаве пред њима. Наши атлетичари су положили и овај испит, сви смо изузузетно поносни на њих“, стоји у саопштењу за јавност Атлетског клуба „Атлетик“ из Бијељине.
 
Град Бијељина заслужује атлетски стадион јер ако у импровизованим условима наши атлетичари постижу овакве резултате онда би са инсфраструктуром њима небо било граница.