Фудбалери Манчестер Ситија први пут прваци Европе, Родри за историју и триплету :: Semberija INFO ::

 

Фудбалери Манчестер Ситија први пут прваци Европе, Родри за историју и триплету


ИСТАНБУЛ - Фудбалери Манчестер Ситија први пут у историји постали су прваци Европе, пошто су синоћ у финалу Лиге шампиона савладали Интер 1:0 (0:0).

Пред препуним трибинама "Ататурк стадиона" једини гол постигао је Родри у 68. минуту. Тим Пепа Гвардиоле постао је 23. првак Европе, шести из Енглеске а уједно су комплетирали "триплету" јер су већ освојили Премијер лигу и ФА куп.

На тај начин поновили су подвиг комшија из Јунајтеда 1999. године.

Интер је већи дио меча "парирао" фаворизованом Ситију, посебно послије изласка Кевина Де Брујнеа у 36. минуту због повреде.

Непосредно прије примљеног гола добру шансу имао не Лаутаро Мартинез, послије вођства Ситија прво је Федерико Ди Марко погодио пречку, а највећу шансу за изједначење и продужетке пропустио је "резервиста" Ромелу Лукаку у 88. минуту, када је са пет метара главом шутирао право у голмана Едерсона.

Гвардиола је трећи пут као тренер освојио Лигу шампиона, али први пут послије одласка из Барселоне и без Лионела Месија.

Прије двије године Сити је у финалу поражен од Челсија (1:0), али сада је у Истанбулу коначно остварио сан богатих арапских власника и постао првак Европе.


Танјуг / Глас Српске