Ђоковић прегазио Алкараза у првом сету :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић прегазио Алкараза у првом сету


Фото - Танјуг / АП


Новак Ђоковић почео је борбу се за своју 24. гренд слем титулу, осму на Вимблдону.

Ђоковић прегазио Алкараза у првом сету


Новак Ђоковић води 1:0 у сетовима у финалу против Карлоса Алакараза. Сасвим неочекивано је српски ас декласирао младог Шпанаца у првом сету (6:1).

Са два брејка стигао је 5:0, потом је први носилац коначно освојио сервис гем за 5:1, али је потом Новак сигурно одсервирао за 6:1. Сада се налази два сета од историје, 24. грен слема и осмог трофеја на Вимдлдону.

Дупли брејк Ђоковића

У четвртом гему смо видјели дупли брејк. Нервозни Шпанац се суочавао са нове двије брејк лопте, исте је спасио, али услиједила је и трећа, коју Новак наравно користи за великих 4:0.

Услиједио је нови сервис Ђоковића за невјероватних 5:0 у првом сету. Србин се налази пред освајањем првог сета.

Ђоковић одмах направио брејк

Новак је први сервирао и одмах се сусрео са проблемима. Шпански тенисер је одмах дошао до брејк лопте након велике Новакове грешке при 30:30.

Но услиједио је сјајан сервис Ђоковића с којим спасио прву брејк лопту, а затим уз мале потешкоће освојио изузетно важан први гем.

Казна је улиједила одмах у наредном гему.

Новак је стигао до три везане брејк лопте, двије је спасио Шпанац, али не и трећу. Србин је одмах на почетку стигао до брејка и повео са 2:0, што је била велика предност у првом сету.

Потом је поново било потешкоћа при сервису, али је потврдио брејк за 3:0.

Подршка на терену

А судећи по начину на који је изашао на посљедњи тренинг, српски тенисер имаће велику подршку на терену.

Стотине навијача испратило је Ђоковића док је излазио на један од споредних терена, како би обавио посљедњи тренинг пред финале. Није се могао видјети Новак од толиког броја људи који су га опколили.

 
Независне новине