ЂУРИЋЕВА И ТРИФКОВИЋЕВА НАСТУПАЈУ НА СВЈЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ :: Semberija INFO ::

 

ЂУРИЋЕВА И ТРИФКОВИЋЕВА НАСТУПАЈУ НА СВЈЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ


Под кровом Међународне џудо федерације (ИЈФ) у Загребу ће се од 23. до 26. августа одржати Свјетско првенство у џудоу за кадете. Пријављено је учешће 539 такмичара (293 у мушкој и 246 у женској конкуренцији) из 63 земље са шест континената.

Џудо репрезентација Босне и Херцеговине ће наступити са 18 такмичара (по девет у мушкој и женској конкуренцији) захваљујући чему је девета селекција по бројности на овом свјетском првенству. Од 18 бх. такмичара двије дјевојке долазе из Бијељине. Ради се о Јовани Ђурић и Теодори Трифковић, чланицама Џудо клуба „Пантер“ из Бијељине.



Поред наступа на републичким, државним и балканским првенствима Теодора Трифковић је два пута до сада наступала и на европским и свјетским смотрама младих џудиста. Августа прошле године учествовала је на Свјетском првенству за кадете (Сарајево 2022) док је у марту ове године наступала на Европском купу за кадете у Загребу, гдје је освојила седмо мјесто. На листи најуспјешнијих такмичарки (WРЛ) у њеној категорији Теодора заузима 48. мјесто међу најбољим џудистима на свијету.



За Јовану Ђурић ово ће бити премијерни наступ на свјетској сцени. Она ће наступити у тежинској категорији -48кг док ће се Теодора такмичити у категорији -40кг.

(Семберија инфо)