Зрињски на корак од групне фазе, прегазио исландски Бреидаблик :: Semberija INFO ::

 

Зрињски на корак од групне фазе, прегазио исландски Бреидаблик


Фудбалери мостарског Зрињског у првој су утакмици 3. преткола Европске лиге с високих 6:2 савладали исландски Бреидаблик и на тај начин дошли на корак од пласмана у групну фазу неког УЕФА такмичења.

Пласман у плаyофф Европске лиге значио би да ће Зрињски чак и у случају евентуалног испадања од ЛАСК-а у тој фази играти најмање групну фазу Конференцијске лиге.

Уколико ипак прођу аустријски тим, Мостарци ће, јасно, играти групну фазу Европске лиге.

Исланђанима је након само 120 секунди било јасно шта их вечерас чека на стадиону у Мостару, будући да их је већ тада начео Киш, преноси Клиx.

Хрват је сјајно погодио након паса Ћужеа тако што је прецизним ударцем са дистанце лопту послао у ближи угао гола Еинарссона.

Изабраници Крунослава Рендулића се ту нису зауставили и наставили су стварати прилике, не дозвољавајући Исланђанима да пређу центар терена.

Ћуже се у 18. минути добро снашао и упутио опасан ударац ка голу Исланђана којег је голман одбранио, а исти играч је три минуте касније погодио и пречку.

Билбија је потом шутирао главом, лопта се одбија право на ногу Малекинушића који је лако убацује у мрежу.

У размаку од свега три минуте Племићи постижу два гола. Прво је Киш још једном погодио након асистенције Билбије који се и сам након тога уписује у стријелце.

У међувремену медвјеђу услугу свом тиму чини Еинарссон који у кратком временском року добија два жута, односно црвени картон.

Малекинушић је до краја првог дијела постигао свој други, односно пети гол за свој тим и постало је јасно у којем смјеру иде ова утакмица.

Тамо гдје су стали у првом, домаћи су наставили у другом дијелу. Почетком наставка и Иванчић се уписује у листу стријелаца након још једне лијепе акције домаћих.

Након шестог гола Мостарци су се свјесно или не мало опустили, што гости са Исланда користе и постижу два гола.
Прво је Лудвикссон у 64. минути лобовао Марића, а десет минута касније лијепо погађа и Еyјолфссон.

До краја промјена није било и постало је јасно да се треба догодити чудо да Зрињски испусти ову огромну предност и остане без пласмана у плаy офф Европске лиге. Реванш је на распореду за седам дана на Исланду.
 
(Независне)