ОВО ЈЕ СПИСАК СРБИЈЕ ЗА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО: Пешић има само једну ДИЛЕМУ за коначних 12 путника! :: Semberija INFO ::

 

ОВО ЈЕ СПИСАК СРБИЈЕ ЗА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО: Пешић има само једну ДИЛЕМУ за коначних 12 путника!


Постаје све јасније ко ће ићи на Светско првенство у дресу Србије.
 
Ко ће играти за репрезентацију Србије на Светском првенству? Списак Светислава Пешића полако се искристалисао и постаје прилично јасно ко ће бити међу коначних 12 на лету за Филипине. Огњен Јарамаз не може, Немања Недовић се повукао, а ситуација са повредама Алена Смаилагића и Уроша Трифуновића је неизвесна и мале су шансе да ће неко од њих двојице да буде у тиму.
 
На прве званичне утакмице на Акрополис купу у Атини селектор није повео управо Смаилагића, Трифуновића и Душана Беслаћа. Овако је изгледао списак од 14 играча који су ишли у Грчку: Богдан Богдановић, Марко Гудурић, Никола Милутинов, Алекса Раданов, Алекса Аврамовић, Стефан Јовић, Никола Јовић, Душан Ристић, Филип Петрушев, Немања Недовић, Огњен Добрић, Вања Маринковић, Дејан Давидовац и Бориша Симанић.
Ако се узме у обзир минутажа, здравствени билтен и све што се дешава делује да је прилично јасно ко ће бити међу 12, мада и то треба узети са дозом резерве услед могућих изненађења. Овако би требало да изгледа коначан списак "орлова" за Мундобаскет: Богдановић, Гудурић, Милутинов, Аврамовић, Стефан Јовић, Никола Јовић, Ристић, Петрушев, Добрић, Маринковић, Давидовац, Симанић. Једина дилема била би око једног имена, односно једне позиције - да ли је потребнији бек или играч у рекету.
 
У односу на то практично једина измена коју би Пешић могао да направи јесте да уместо Симанића у саставу буде Раданов. Његове речи о младом Николи Топићу сугеришу да на њега не рачуна за ово такмичење. "За њега ради време, посвећен је. Млад је, али разуме шта су захтеви за играча на позицији плејмејкера. Много ће нам значити у раду када се прикључи припремама. Ако се квалификујемо на Олимпијске игре биће међу онима на које озбиљно рачунамо, то већ сад знам", рекао је Пешић.
 
Управо је највећи проблем за српски тим позиција организатора игре, Пешић је прецртао Милоша Теодосића, Василије Мицић је због потписа за Оклахому одлучио да прескочи ово лето, Стефан Јовић је касно дошао због здравствених проблема у породици. Позицију плеја на припремним мечевима покривали су Гудурић и Аврамовић, Богдановић се такође бавио преносом лопте, а у тој улози требало је да буде и Недовић. "Не само да са организацијом игре нећемо имати проблема, него ћемо имати и додатни квалитет. Не страхујем за то уопште", поручио је селектор Пешић. Подсећања ради, пре почетка припрема, на конференцији за медије Пешић је потврдио да у тиму неће бити Николе Јокића, Василија Мицића, Владимира Лучића и Николе Калинића.

(Мондо. рс)