Олимпијски и свјетски шампион боксују у Бањалуци :: Semberija INFO ::

 

Олимпијски и свјетски шампион боксују у Бањалуци


Извор: Глас Српске

Сочи је овог викенда домаћин челним људима Свјетске боксерске асоцијације, а пут Русије отишли су и Далибор Петковић, предсједник БК Славија, те Ненад Боровчанин, предсједник Боксерског савеза Србије.

Они су се данас састали са Умаром Кремљевим, предсједником Свјетске боксерске асоцијације, а исход састанка обрадоваће све љубитеље "племените вјештине" у Бањалуци.

- Велико ми је задовољство што сам поново имао прилику да се састанем са Умаром Кремљевим и да договоримо нове детаље око сарадње са Свјетском боксерском асоцијацијом. Кремљев је потвдио свој долазак у Бањалуку, средином априла, и током посјете требало би да се састане са Милорадом Додиком, предсједником Републике Српске. Један од главних разлога посјете је предстојећи боксерски спетакл "Ноћ шампиона" који ће почетком септембра бити одржан у Бањалуци. Наградни фонд овог турнира, на којем ће снаге одмјерити олимпијски и свјетски шампион је милион евра и Бањалуку чека велики спектакл - поручио је Петковић.

Са Умаром Кремљевим постигнут је и договор око подршке даљем развоју БК Славија, бањалучког и бокса Републике Српске.

- Договорили смо да се Свјетска боксерска асоцијација пружи још јачу подршку даљем развоју БК Славија, али и даљем развоју бокса у нашем граду и Републици Српској. То значи да ћемо имати подршку на свим нивоима, и логистички, и на сваки други начин, а велику захвалност дугујемо Умару Кремљеву, што је препознао значај свега онога што смо да сада урадили. Ово је велики корак напријед за БК Славија, а први резултати наше сарадње ускоро ће бити и видљиви - додао је Петковић.