Музаферија: Сретна сам и поносна због пласмана у финале :: Semberija INFO ::

 

Музаферија: Сретна сам и поносна због пласмана у финале


Извор: Фена (С. Т.) / БХРТ

Најбоља босанскохерцеговачка скијашица Елведина Музаферија задовољна је својим наступима у посљедње двије утрке у супервелеслалому у Квитфјелу, гдје је освојила девето, односно 13. мјесто.

Музаферија је данас стартала са 23. позиције, што јој је најбољи стартни број у каријери када је у питању Свјетски куп, а на крају, након неколико прекида утрке због густе магле, успјела је ући у циљ с 13. временом и на тај начин осигурати пласман у финале Свјетског купа и у овој дисциплини. Подсјећамо да је Музаферија раније изборила финале и у спусту те ће у двије дисциплине надметати се са 25 најбољих скијашица у овој сезони у посљедње двије утрке.

Музаферија је одлично почела трку и до посљедњег "пролаза" је имала вријеме вриједно подијума. Но, у доњем дијелу стазе направила је грешку која је коштала још бољег резултата.

"Горњи дио стазе био је јако добар, на задњем пролазу имала сам подиј, али ме је једна грешка пуно коштала. Но, опет сам сретна јер сам се квалификовала за финале. Мислим да је након јако дугог дана због прекида и помјерања ово доста добар резултат", изјавила је Музаферија.

Истиче да је након јучерашње вожње много боље знала шта је очекује.

"Знала сам пуно боље стазу, могла пуно више нападати, вјеровала у своје скијање, међутим утрка је од старта до циља и грешка ме је пуно коштала", нагласила је.

Додаје да у посљедња два мјесеца пружа изузетно добре резултате те да ужива у утркама али да остаје жал што од почетка сезоне није била на овоме нивоу. Она ће бити прва скијашица изи БиХ која је наступила у финалу Свјетског купа, због чега је, како наводи, сретна и поносна, те ће покушати одвести што боље и остварити добар резултат и у финалу.

Нада се да ће њени успјеси дати подстрек младим скијашима у БиХ да не одустају од својих циљева, вриједно тренирају и да у том резултат мора доћи.

Још једном је поновила како се нада да ће БиХ добити утрку Свјетског купа те да наша земља има добар потенцијал за то.

Елведина Музаферија осигурала је пласман у финале Свјетског купа у супервелеслалому и спусту, гдје наступа само 25 најбољих скијашица у сезони. Финална утрка у супервелеслалому је 22., а у спусту 23. марта, а финале се одржава у Салбаху.