NEĆEMO DOZVOLITI BLOKADU UBRZANOG RAZVOJA GRADA :: Semberija INFO ::

 

NEĆEMO DOZVOLITI BLOKADU UBRZANOG RAZVOJA GRADA


Savez nezavisnih socijaldemokrata i skupštinska većina okupljena oko Koalicije “Dogovor za Bijeljinu” neće dozvoliti blokadu ubrzanog razvoja grada i poboljšanja kvaliteta života građana. Ne prihvatamo neargumentovane izgovore gradonačelnika Ljubiše Petrovića za povlačenje Prijedloga budžeta grada. 
 
Amandmani koje smo namjeravali podnijeti poboljšali bi zapošljavanje mladih, olakšali prevoz učenika, pomogli roditeljima čija djeca idu u privatne vrtiće, riješili problem kanalizacije u MZ Ledinci, obezbijedili pomoć privrednicima i poljoprivrednicima, Pozorištu, socijalno ugroženim... 
 
Petrović je neodgovornim postupkom pokazao da nije svjestan odgovornosti funkcije koju obavlja, nema plan rada niti elementarno znanje o budžetskom poslovanju. Umjesto rješenja, ponudio je blokadu odlučivanja, neistine i populističku priču koju je izlizao u protekla tri mjeseca. 
 
Skupštinska većina oko Koalicije “Dogovor za Bijeljinu” prihvatiće ponudu za političko usaglašavanje i djelovanje u interesu građana. Ako ona izostane, odgovornost je na gradonačelniku i grupaciji oko njega. 
 
Nećemo zaustaviti nijednu odluku niti i jednu investiciju važnu za grad i sve što su dogovorili prethodni gradonačelnik pokojni Mićo Mićić i predsjednik SNSD Milorad Dodik i dalje je na stolu. Na sadašnjem gradonačelniku je da odgovorno djeluje. 
 
Nijedan pojedinac nema pravo da radi lične promocije ili partijskih potreba ugrožava interes građana i usporava razvoj Semberije.