UDRUŽENjE VASPITAČA I STRUČNIH SARADNIKA REPUBLIKE SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

UDRUŽENjE VASPITAČA I STRUČNIH SARADNIKA REPUBLIKE SRPSKE


Pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje Nataša Cvijanović, na konstitutivnoj skupštini Udruženja vaspitača i stručnih saradnika Republike Srpske, istakla je da u Srpskoj ima oko 1. 000 vaspitača i oko 2. 000 zaposlenih u predškolskim ustanovama.

-Izuzetno je važno da se vaspitači okupe u jednom udruženju sa zajedničkim idejama i ciljevima, a moja procjena je da će ih preko udruženja moći ostvariti. To se između ostalog odnosi na unaprijeđenje vaspitnog proceca u vaspitno-predškolskim ustanovama, ali i po pitanju stručnog usavršavanja vaspitača. Resorno ministarstvo podržava ovakve aktivnosti i zadovoljstvo je prisustvovati ovom skupu“, rekla je Cvijanovićeva. Predsjednik Udruženja vaspitača i stručnih saradnika Republike Srpske Slaviša Vujanović, nalasio je da je cilj formiranja Udruženja jačanje položaja vasspitača u predškolskim ustanovama u Republici Srpskoj, kako u javnom, tako i privatnom sektoru.


-Misija vizija i ciljevi koje ćemo pokušati ostvariti kroz Udruženje, prevashodno uključuju i vode nas do potrebe da integrišemo sve vaspitače, stručne saradnike i sve one koji žele i mogu doprinijeti unaprijeđenju predškolskog vaspitanja i obrazovanja, te poboljšanju statusa vaspitačke struke. Uvjereni smo da je potreba za ujedinjenjem znanja i kompetenecija aktuelna i korisna svima, a ujedno i inspirativna za one koji žele da uče, steknu nova iskustva i razmijene ih sa drugima“, rekao je Vujanović. Jedan od inicijatora za osnivanje Udruženja je i Gordana Simić, direktor Javne predškolske ustanove iz Dervente i potpredsjednik Udruženja, naglasila je da je održavanje konstitutivne Skupštine vjetar u leđa vaspitačima i stručnim saradnicima u Republici Srpskoj. Direktor dječijeg vrtića iz Foče Slađana Vladičić je kao predsjednik Skupštine Udruženja naglasila da je osnivanje Udrženja izuzetno značajno jer će doprinijeti rješavanju  problema sa kojima se suočavaju u ovoj oblasti, kao i unaprijeđenju predškolskog vaspitanja, obrazovanja i poboljšanju statusa vaspitačke struke.

Semberija info