U VENECIJU NE IDEMO KAO TURISTI - IDEMO PO MEDALjU! :: Semberija INFO ::

 

U VENECIJU NE IDEMO KAO TURISTI - IDEMO PO MEDALjU!


U Gradskoj upravi Grada Bijeljina danas je upriličen prijem za Mariju Gavrilović, članicu Karate kluba "UNSU". Neposredni povod svečanog događaja je srebrena medalja i vicešampionska titula koju je Marija osvojila sa nedavno održanom Balkanskom prvenstvu za djecu do 13 godina. Njezin rezultat je tim veći ako se zna da Marija, zbog povrede, čitavu prethodnu godinu nije imala redovan trenažni proces.

-Svi smo bili pomalo iznenađeni njenom odlukom da učestvuje na državnom prvenstvu BiH. Zbog povrede, Marija nije mogla trenirati u onom kapacitetu kako ona inače trenira. Ipak , bila je odlučna da nastupi, odbranila je titulu prvakinje BiH i time izborila plasman na Balkansko prvenstvo gdje je izborila mjesto u finalu. Malo je sportske sreće nedostajalo pa da Marija osvoji zlatnu medalju", rekao je Goran Ivković, trener KK "UNSU".

Marija trenira karate od svoje četvrte godine. Učestvovala je na preko 150 turnira na kojima je osvojila preko 100 zlatnih medalja. Radi se o velikom talentu i nadi karatea Bijeljine, Republike Srpske i cijele BiH.

Prema riječima trenera Ivkovića, Balkansko prvenstvo je za Mariju imalo ulogu pripremnog turnira za Svjetsku ligu mladih, koja se organizuje u Veneciji od 9-12. decembra. Na ovoj međunarodnoj smotri karatea za djecu do 13 godina, učestvovaće takmičari iz 120 zemalja svijeta. To će biti premijeran nastup nekoliko mladih karatista KK "UNSU" na jednom takmičenju ovako visokog ranga i kvaliteta.

-Imamo velike ambicije. Imamo ambicije ostvarivati velike rezultate na međunarodnoj sceni, imamo stručne trenere za to, imamo i talentovane sportiste za to... Uz svu zahvalnost Gradskoj upravi na podršci koju nam godinama pruža, nama i sportu u cjelini nedostaje organizovana podrška viših nivoa vlasti. Ono što mogi reći jeste da mi u Veneciju ne idemo turistički. Očekujem da ćemo se u Bijeljinu vratiti sa jednom medaljom sa Svjetske lige mladih", zaključio je trener Ivković.

Gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović podsjetio je da su Gradska uprava i resorno Odjeljenje za društvene djelatnosti uvijek bili na raspolaganju svim klubovima i pojedincima koji su ostvarivali ovako značajne rezultate. I da će tako i dalje biti.

Semberija info