Dječji vrtić “Čika Jova Zmaj”: Krsna slava u znaku jubileja :: Semberija INFO ::

 

Dječji vrtić “Čika Jova Zmaj”: Krsna slava u znaku jubileja


Zaposleni u Vrtiću “Čika Jova Zmaj”, sa djecom koja pohađaju ovaj vrtić, uz prisustvo gradonačelnika Ljubiše Petrovića, kuma slave Milorada Sofrenića, penzionisanih vaspitača i brojnih gostiju, lomljenjem slavskog kolača i uz prigodan kulturni program koji su pripremili mališani sa svojim vaspitačima, obilježili su krsnu slavu Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj” - Svetog Arhangela Mihaila.



Ovogodišnja krsna slava Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj” obilježena je u znaku velikog jubileja – Devedeset godina organizovanja predškolskog vaspitanja na području Semberije.

 Slaviša Vujanović, direktor ove predškolske ustanove, kaže da su svi zaposleni ponosni na rezultate rada koje su ostvarili u još jednoj godini obilježenoj pandemijom virusa korona.



“Uspješno se borimo sa pandemijom, ali se istovremeno trudimo da zadržimo visok kvalitet rada. Kapaciteti naše ustanove su popunjeni i trenutno radimo u pet objekata, tri na području grada i u dva na području seoskih mjesnih zajednica. Roditelji imaju veliko povjerenje u našu ustanovu i mi ćemo nastojati da u narednom periodu širimo kapacitete našeg vrtića. Ono što je za nas posebno važno, to je vrijedan jubilej – 90 godina od početka organizovanog  predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Bijeljini. Davne 1931. godine počeo je prvi put rad sa djecom predškolskog uzrasta , a prva vaspitačica bila je Hilda Kingl  i njena kćerka. Prije devedeset godina neko je postao svjestan činjenice koliko je važan rad s djecom predškolskog uzrasta. Mi i dalje idemo tom utabanom stazom i trudimo se da što više djece bude obuhvaćeno predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem u Bijeljini”, poručio je Vujanović.



Gradonačelnik Ljubiša Petrović čestitao je krsnu slavu zaposlenima i djeci koja pohađaju ovu ustanovu, uz želju da usvoje i steknu što bolje obrasce vaspitanja i što bolji nivo znanja.

“Vrtić “Čika Jova Zmaj” svake godine prilikom razmatranja godišnjeg izvještaja o radu dobija bezrezervnu podršku odbornika. Želim im što bolje rezultate u radu i u narednom periodu i istrajavanje u ovom humanom pozivu”, istakao je gradonačelnik Petrović, poručivši daje mir preduslov za privredni i ekonomski boljitak i bolji život na ovim prostorima.



Milorad Sofrenić, kum slave, koji sa svojom porodicom, kako reče, već dvadeset i jednu godinu kumuju ovoj ustanovi, izjavio je da je to velika čast i zadovoljstvo za njega, zaželivši da ova ustanova nastavi sa kvalitetnim radom i rezultatima.


Semberija info - Lj. Ljubojević