ŽIRI MANIFESTACIJE IZBOR SPORTISTE GODINE GRADA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

ŽIRI MANIFESTACIJE IZBOR SPORTISTE GODINE GRADA BIJELjINA


Manifestacija „Izbor sportiste godine Grada Bijeljina 2022“ ulazi u svoje finale. Sportski radnici iz Bijeljine su u naznačenom roku dostavili 94 prijedloga za najbolje u sedam kategorija, čime su stručni žiri stavili na velike muke. Kao članovi stručnog žirija u ovogodišnjem izboru najboljih sportista grada Bijeljina učestvuju:


 
Slobodan Perić, rođen 01.09.1958. godine u Bijeljini. Od 1974. godine se bavi karateom, a 1984. godine je bio prvak SR BiH. Završio je Višu trenersku školu u Beogradu.


 
Jasmina Abdulahagić, rođena je u Bijeljini. Tokom svoje dugogodišnje košarkaške karijere igrala je za veliki broj klubova bivše Jugoslavije (nosila je dresove „Radnika“ iz Bijeljine, „Željezničara“ iz Sarajeva, „Servo Mihalja“ iz Zrenjanina, „AIK“ iz Bačke Topole). Igračku karijeru je završila u svom gradu u ekipi ŽKK „Bijeljina’’. Kao igračica u svim klubovima bila je primjer kvalitetne sportistkinje, omiljene među saigračicama, a posebno se istakla u periodu kada se vratila u Bijeljinu gdje je bila nosilac igre ŽKK „Bijeljina“ .


 
Gojko Pivač, rođen 27.04.1978. u Gradačcu. Seniorsku karijeru je započeo u FK ,,Radnik“. Član je generacije koja je 1999. godine osvojila prvenstvo RS, tadašnji najjači stepen takmičenja. Bio je kapiten ekipe koja je osvojila prvenstvo RS i po prvi put se plasirala u Premijer ligu BiH 2005. godine. Sportista opštine Bijeljina za 2005,  najbolji fudbaler RS iste godine i u izboru Glasa Srpske bio među 10 najboljih sportista RS. Igrao još u Sartidu iz Smedereva, Rudaru iz Ugljevika, Slaviji iz I. Sarajeva, a aktivno igranje završio je u dresu ,,Jedinstva’’ Brodac. Živi i radi u Bijeljini, sa suprugom Jelenom.



Žarko Vikić rođen 11.10.1969. godine u Bijeljini. Diplomirao je na Fakultetu fizičke kulture u Novom Sadu i kao nastavnik fizičkog vaspitanja radi u OŠ “Vuk Karadžić” u Bijeljini. Na osnovu postignutih rezultata sa sportskim sekcijama u školi na Izboru za sportistu godine Grada Bijeljina 2017. godine izabran je za najboljeg pedagoga fizičke kulture. Predsjednik je Udruženja građana “Gromiželj” koje je po odluci Vlade RS upravlja Zaštićenim staništem močvare Gromiželj.


 
Mladen Stojanović, kao novinar počeo u Radio Televiziji Republike Srpske 1995. godine da bi 1999. godine postao urednik.Već 2000. godine postaje dio prvog BHT novinarskog pula u Sarajevu, tokom Olimpijskih igara u Sidneju. Pratio i komentarisao brojne svjetske sportske događaje (ZOI u Solt Lejk Sitiju 2002, Olimpijske igre u Atini 2004. i ZOI u Torinu 2006.). Komentator Eurosport Serbia postaje 2007. godine. Od 2010. do 2021. godine je komentator na Arena Sport Srbija u Beogradu. Široj javnosti poznat kao komentator utakmica Serie A i Lige šampiona. Istovremeno sa radom na televiziji, aktivan je u Košarkaškom savezu RS. Od 2007. do 2012. je Komesar takmičenja Prvenstva RS, a sezonu 2007/2008. je bio član takmičarske komisije Košarkaškog saveza BiH.


 
Boris Cvjetković, rođen 24.12.1974. u Sarajevu, nastanjen u Bijeljini, po zanimanju sportski trener. Košarkom u kolicima se bavi od 1996. godine. Jedan je od osnivača Kluba košarkaša u kolicima „Bijeljina“ 2001. godine i nekoliko godina predsjednik kluba. Trenutno je igrač-trener u KKK „Bijljina“. U periodu od 2010. do 2017. godine bio je predsjedavajući koalicije KOLOSI koja okuplja 13 organizacija osoba sa invaliditetom. Oženjen, otac dvoje djece.


 
Vladimir Đokić, rođen je 03.06.1984. godine u Bijeljini. OŠ „Knez Ivo od Semberije“ i Poljoprivrednu i medicinsku školu završio je u Bijeljini. Zvanje diplomirani ekonomista stekao je na Ekonomskom fakutetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Zaposlen je kao vršilac dužnosti Izvršnog direktora za upravljanje imovinom u ZEDP „Elektro-Bijeljina“. Živi u Bijeljini, oženjen je, otac jednog djeteta.