Prezentacija Akcionog plana za unapređenje socijalnih usluga :: Semberija INFO ::

 

Prezentacija Akcionog plana za unapređenje socijalnih usluga


Udruženje ,,Centar za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja Otaharin'' danas organizuje prezentaciju finalnog nacrta dokumenta ,,Akcioni plan za unapređenje socijalnih usluga Grada Bijeljina'' i primjera dobrih praksi pružaoca socijalnih usluga. Prezentacija će biti održana u Etno-selu ,,Stanišići''.

- Imajući u vidu činjenicu da je Grad Bijeljina usvojio, u decembru 2018. godine, revidiranu Strategiju lokalnog razvoja Grada Bijeljina za period 2019 - 2023. godina, koja je usklađena sa Agendom 2030, odnosno ciljevima održivog razvoja, izrada Akcionog plana za ostvarivanje socijalne uključenosti kroz unapređenje socijalnih usluga Grada Bijeljina logičan je korak najprije u postizanju boljeg kvaliteta života za marginalizovane i ranjive grupe, vodeći se ključnim principom Agende 2030 da niko ne smije biti isključen.

- Nacrt dokumenta je rezultat rada na četiri radionice na kojima su profesionalci iz svojih oblasti dali doprinos izradi ovakvog dokumenta. Učešće u izradi ovog dokumenta uzele su sljedeće institucije i organizacije: Grad Bijeljina, Centar za socijalni rad, Ombudsman za djecu, Javni fond za dječiju zaštitu, Savez opština i gradova, kao i relevantna udruženja i nevladine organizacije'', poreciziraju iz Udruženja ,,Centar za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja Otaharin''.