Predsjedavajući Predsjedništva BiH čestitao Makronu i Golobu na pobjedama :: Semberija INFO ::

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH čestitao Makronu i Golobu na pobjedama


Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao Emanuelu Makronu i Robertu Golobu na pobjedama na izborima u Francuskoj i Sloveniji 

Poštovani predsjedniče Makron, upućujem Vam čestitke povodom ubjedljive pobjede na izborima u Republici Francuskoj, kazao je Džaferović.

"Vaša pobjeda je izuzetno značajan signal, koji su građani Francuske demokratski iskazali, u ovom delikatnom trenutku za Evropu kao i cijeli svijet." 

Vjerujem da ćemo nastaviti unapređivati i jačati prijateljske odnose naših država, na korist naših građana, kao i da će Bosna i Hercegovina, uz snažnu podršku Francuske, napredovati na svom putu ka Evropskoj uniji i NATO savezu”, navodi se u čestitci Makronu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je uputio čestitku i Robertu Golobu čija je stranka pobjednik parlamentarnih izbora u Sloveniji.

“Poštovani gospodine Golob, primite moje srdačne čestitke na pobjedi na parlamentarnim izborima u Republici Sloveniji."

Vjerujem da će Republika Slovenija i Bosna i Hercegovina kao dvije prijateljske države, koje imaju izuzetno snažne veze, nastaviti razvijati i jačati svoje odnose, kao i da ćemo imati podršku na našem euroatlanskom putu. Radujem se budućoj saradnji, navodi se u čestitci Golobu.

​BHRT