ГО СНСД БИЈЕЉИНА ПОЗИВА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПЕТРОВИЋА: ОТКЛОНИТИ БЛОКАДУ ГРАДА ИЛИ СЛИЈЕДИ ОПОЗИВ :: Semberija INFO ::

 

ГО СНСД БИЈЕЉИНА ПОЗИВА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПЕТРОВИЋА: ОТКЛОНИТИ БЛОКАДУ ГРАДА ИЛИ СЛИЈЕДИ ОПОЗИВ


Предсједник Градског одбора СНСД Владимир Лазић на конференцији за новинаре, упутио је позив градоначелнику Љубиши Петровићу, „да што прије отклони блокаду града или ће се покренути питање опозива“.

-Градоначелник Петровић је Бијељину довео у незгодну ситуацију и позивамо га да у најкраћем року отклони све застоје и блокаде за које сматрамо је одговоран. Позивамо га на разговор како бисмо зауставили стагнацију и пропадање Бијељине, јер градоначелник од почетка мандата опструише развој Семберије, због чега изражавамо забринутост. Због његове неснађености на оваквој функцији трпе сви грађани, јер се завршавају само пројекти започети у вријеме претходне Градске управе, а нових иницијатива нема ни на видику. Поражавајуће је да иницијативе скупштинске већине, које су несумњиво у интересу грађана, први човјек града блокира, несвјестан да на тај начин ради и против себе. Најбоља илустрација нерада је податак да је извршење буџета за првих пола године 39 посто, редовно су измириване само транше и плате, а реализација капиталних издвајања је безначајна. У Одјељењу за просторно уређење извршење је 16 посто, а за стамбено комуналне послове 19 посто, од чега су плаћани само текући трошкови. Слична је ситуација и у другим одјељењима, а у неким чак и нема извршења.

Коалиција „Договор за Бијељину“ је незадовољна као и већина грађана и из тог разлога позивамо и странке из опозиције у локалном парламенту, да заједно размотримо ситуацију и покушамо деблокирати рад локалне управе. У противном, покренућемо питање опозива јер развој града не смије трпити ничији нерад. Због свега наведеног, позивамо све грађане Бијељине да 2. октобра у суботу, у 17 часова, дођу на градски трг, како би смо изразили незадовољство због нерада градоначелника“, поручио је Лазић.


​Семберија инфо - О. Стјепановић