ЦЗК „СЕМБЕРИЈА“- „ОТВОРЕНА СЦЕНА“: :: Semberija INFO ::

 

ЦЗК „СЕМБЕРИЈА“- „ОТВОРЕНА СЦЕНА“:


УСКОРО ФИЛМ „ХОЋУ МУЖА“



 
Културну манифестацију „Отворена сцена“ која је почела 4. јула, традиционално се одржава већ неколико година током љета, а карактерише је велика посјећеност и велики број учесника из Бијељине и региона. Организатори су се потрудили да грађани уживају у музици, плесу, фолклору, филмском програму, афоризмима и представама, а биће затворена 5. августа, мјузиклом „Весело дјевојачко вече“ са познатим музичким именима Тијаном Дапчевић, Иваном Петерс, Зораном Павић и другим. Током протеклих дана, на платоу испред Центра за културу наступили су Балканофонија, Плесни клуб “101“, Дјечији вртић „Чика Јова Змај“, Позориштанце „Маслачак“, Бенд „Неуништви“, Плесни клуб „Мегаденс“, Сремски тамбураши“, Наталија Тодоровић, ОШ „Корнелије Станковић“ и Ансамбл „Стара прича“, одржано је романтично поетско вече са пјесникињом Јеленом М Ћирић. Поред пјесникиње Ћирић, стихове су рецитовали и Аљоша Мандић и Радан Вилотић, а публика је уживала и у представи Градског позоришта „Семберија“. Сутра, 21. јула, наступиће Ансамбл „“Златне струне“ и Милан Стојичиновић.
 
Директор Центра за културу Игор Бешлић каже за „Семберија инфо“ да је посјећеност одлична, упркос  љетним врућинама.

-Задовољни смо одзивом публике, а ми смо се потрудили да пажљиво припремимо овогодишњу манифестацију, у оквиру које је било заступљено и вече класичне музике. Такође, нисмо планирали такмичарски дио, као што је то претходно била пракса, а програмом који смо припремили, учествоваћемо и у „Пантелинским данима“ 3, 4. и 5. августа, у суорганизацији са Градском управом“, рекао је Бешлић.

Он је додао да ће 3. августа, бити организовано вече духовне и етно музике, 4. августа 14. бијељински умјетнички салон, а истог дана на крову Центра за културу биће организован Биоскоп на отвореном.
-Оно што ће, увјерен сам, обрадовати наше грађане је Биоскоп на отвореном, односно на крову Центра за културу, а посебно јер ће бити приказан филм „Хоћу мужа“, са познатим глумцем Милошем Биковићем“, најавио је Бешлић.

ПРОГРАМ
22. јул, 21 час - Драгана Минић и „Фирма бенд“
25. јул, 21 час – „Кардио бенд“ и Жељко Ђмура
26. јул, 21 час – Синиша и другари, Момчило Копривица - афоризми
29. јул, 21 час - СКУД „Дворови“ Дворови, СКУД „Лазарица“ Батковић, СКУД „Плетеница“ Бијељина
3. август – „Петропавловски појци“
4. август, 21 час - Биоскоп на отвореном (кров Центра за културу ),
5. август, 20 часова - Кабаре „Весело дјевојачко вече“ (Градски трг).