ТЕХНИЧКИ РЕМОНТ БРАТУНАЦ - ЗАВРШЕН САЈАМ У КАИРУ, НОВИ ПОСЛОВИ У НАЈАВИ :: Semberija INFO ::

 

ТЕХНИЧКИ РЕМОНТ БРАТУНАЦ - ЗАВРШЕН САЈАМ У КАИРУ, НОВИ ПОСЛОВИ У НАЈАВИ


Компанија Технички ремонт Братунац /ТРБ/ представљена је у најбољем свјетлу на једном од највећих свјетских сајмова наоружања и војне опреме ЕДЕX у Каиру, који је јуче завршен. Потписано је више протокола о сарадњи, нови послови су у најави, а отворени су преговори о продаји „Деспота“. Руководство ТРБ-а имало је пријем код министра за војну производњу /НОМП/ Мохамеда Ахмеда Морсија, као и састанак о наставку и даљој сарадњи у Египту.

Штанд ТРБ-а посјетиле су бројне стране делегације, од којих издвајамо делегацију Руске Федерације коју је предводио Олег Валерјевич Маркејев, замјеник директора"Рособоронекспорта", руске државне компаније за трговину оружја и војне опреме те делегацију Египта предвођену генералом Мохамедом Адлијем, директором Одјељења за оружје и муницију у египатском Министарству одбране.

ТРБ је у Египту имао велику подршку и од министра привреде и предузетништва Републике Српске, Вјекослава Петричевића као и амбасадора БиХ у Арапској Републици Египат, Сидика Спахића. Овај сајам обиљежила је веома добра сарадња наше компаније са компанијама из Федерације БиХ и Србије, кроз препоруке и упућивање клијената.

Мултифункционално возило „Деспот“ изазвало је заиста велику пажњу и интересовање како стручњака у области војне опреме и наоружања, тако и медија и посјетилаца.

О „Деспоту“, полуаутоматском пиштољу „РС 9 Вампир“, упаљачима за војну намјену и комплетном производном програму и услугама ТРБ-а већински власник ТРБ-а Славен Ристић, генерални директор Мирјана Шаренац Мичић и ужи менаџмент компаније говорили су бројним делегацијама, посјетиоцима, као и медијима.

-Премијером „Деспота“ на свјетском тржишту ТРБ завршава успјешну пословну 2021. и отвара врата, надамо се, још успјешнијој 2022. години “, поручују из Техничко ремонта Братунац.

Сајам ЕДЕX у Каиру, окупио је од 29. новембра до другог децембра, више од 400 излагача који су представили најсавременија достигнућа из области војне индустрије и наоружања. Сајамску манифестацију пратио је и и низ организованих предавања, званичних вечера и неформалних дружења, а сајам је окончан феноменалним ватрометом.