ДЈЕДА МРАЗОВИ НА МОТОРИМА ПОДИЈЕЛИЛИ 450 ПАКЕТИЋА У БАЊАЛУЦИ :: Semberija INFO ::

 

ДЈЕДА МРАЗОВИ НА МОТОРИМА ПОДИЈЕЛИЛИ 450 ПАКЕТИЋА У БАЊАЛУЦИ


Бајкери Дједа Мразови из Мото-клуба "ВооДоо ФрееРидерс" Бањалука су и ове године обрадовали малишане из разних установа и удружења подјелом 450 пакетића за Светог Николу.

Ово је друга хуманитарна акција овог мото-клуба којом су наставили традицију помагања дјеци којој је то најпотребније.

Како је истакао Борис Радуловић, предсједник Мото-клуба "Воодоо ФрееРидерс", ове године су развеселили малишане из осам удружења, међу којима су Удружење родитеља дјеце са малигним обољењима "Искра", Удружење "Дјеца свјетлости", Удружење "Нова генерација", Центар "Заштити ме", Дом за дјецу и омладину без родитељског старања "Рада Врањешевић", а пакетиће су добила и дјеца која бораве на Одјељењу за дјечју хематоонкологију у Универзитетском клиничком центру РС.

"Обрадовали смо и дјечицу ратних војних инвалида из општине Лакташи, малишане са потешкоћама у развоју вртића 'Марија Мажар' у Бањалуци, као и поједине социјално угрожене породице", казао је Радуловић за "Независне".
Према његовим ријечима, акција сакупљања пакетића трајала је нешто мање од мјесец дана, те су, како каже, успјели сакупити више слаткиша и играчака него што су очекивали.

"Малишане смо обрадовали на нама специфичан начин, и то обучени као Дједа Мразови на моторима", казао је Радуловић.

Додао је да ни пролазници нису могли да сакрију одушевљење на њихов хуманитарни дефиле кроз град.
"Одушевљење и осмијеси пролазника су били изненађујући, али ипак осмијех и радост ове дјечице су нам испунилли дан и срца", казао је Радуловић.        

Додао је да су прошле године прикупили 240 пакетића, а да су ове године надмашили свој циљ те прикупили њих 450.
"Овом акцијом обиљежавамо почетак традиције наше екипе и она је само једна од многих које планирамо да остваримо наредне године", казао је Радуловић.

Истакао је да на овај начин желе свима послати поруку да заједно можемо помоћи онима којима је помоћ потребна те да мало нашег времена и пажње њима значи много.      

Izvor: Nezavisne novine