ХДЗ и СНСД у Дому народа траже смјену Турковићеве :: Semberija INFO ::

 

ХДЗ и СНСД у Дому народа траже смјену Турковићеве


САРАЈЕВО - Дом народа Парламентарне скупштине на данашњој сједницио расправљаће о иницијативи ХДЗ и СНСД-а за смјену министра иностраних послова у Савјету министара БиХ Бисере Турковић.


Шеф Клуба делегата хрватског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Лидија Брадара је на почетку сједнице у име ХДЗ и СНСД-а затражила је да се покрене иницијатива за смјену Турковићеве због "самовољног ванинституционалног дјеловања" чиме је нанијела штету БиХ.

Делегат бошњачког народа Денис Бећировић сматра да је овај приједлог бесмислен и да је одавно требало тражити смјену комплетног Савјета министара јер сматра да је овај сазив најлошији.

Ова тачка дневног реда је на сједници усвојена.

Дом народа није прихватио Бећировићеву иницијативу да се формира истражна комисија која би испитала и јавности понудила информацију на који начин је изгласано повећање плата изабраним и именованим званичницима БиХ.

Делегат српског народа Младен Босић затражио је да се формира заједничка комисија оба дома Парламентарне скупштине БиХ да се усагласи идентичан текст о измјени Закона о допуни закона о ПДВ-у, али је предсједавајући Дома народа Никола Шпирић рекао да у Дом народа није стигао текст овог закона.

Подсјетимо, раније данас Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, написао је на свом Твитер налогу да ће бити покренута иницијатива за смјену Турковићеве,


Глас Српске