Сахрањено троје убијених у селу Дубона :: Semberija INFO ::

 

Сахрањено троје убијених у селу Дубона


Фото - Информер

У селу Дубона више стотина грађана, као и бројни полицајци, испратили су на вечни починак троје страдалих у језивом масакру који је починио Урош Блажић (21).

Сахрањени су полицајац Милан П, његова сестра Кристина и њихов друг Далибор Т.

Неколико свештеника док је служило опело плакали су и покушавали да остану присебни над отвореним ковчезима троје младих.

Када је кренула поворка погребно возило са два тијела брата и сестре стали су тачно на раскрсницу, а затим им се придружило возило са телом Д. Т. па је владика Јован шумадијски са свештвенством опет одржао опело за покој душа убијених.

Након 15 минута формирале су се колоне и свако је отишао на своје гробље.

- Да нам кроз сву тугу не завлада свеопшта тама, него да вером усељујемо светло васкрсења Христовога и светлост живота. Ожалошћена породицо, не знам шта да кажем. Језик се кочи, памет се грчи, коју реч утехе да кажем. И свестан сам да је свака моја реч данас бледа у односу на ваш бол и вашу жалост и у односу на вашу тугу због растанка ваших најмилијих и најрођенијих. Једино што вам могу казати, појачајте веру у Бога, васрксење Христово и веру у васкрсење ваших најмилијих - обратио се поп потресним ријечима породици и пријатељима настрадалих.

- Нико нема право да некоме узме одузме живот! Понављам то већ неколико пута, али ево опет ћу! Нико то не сме - рекао је владика шумадијски.

У Малом Орашју код Младеновца, гдје је помахнитали У. Б. (21), 4. маја, дан након крвавог пира у Београду, из калашњикова убио седам младића и једну девојку, јуче је сахрањено петоро жртава - М. М. (18), Н. М. (15), Л. М. (20), Н. С. (19) и А. М. (17).

Велики број мјештана, породица и пријатеља из оближњих крајева Шумадије дошло је погнуте главе, са цвијећем и свећама у рукама прво у порту цркве, гдје је одржано заједничко опело. Испред мјесне заједнице Мало Орашје српска застава била је спуштена на пола копља.


​Глас Српске