Нешковић: Нема правде за 3.267 убијених Срба Средњег Подриња и Бирча :: Semberija INFO ::

 

Нешковић: Нема правде за 3.267 убијених Срба Средњег Подриња и Бирча


Сјећање на страдале Србе средњег Подриња обавеза је сваког званичника Републике Српске и наша је света дужност да се окупљамо у Братунцу сваког јула и свједочимо да Република Српска памти наше жртве за слободу. Нажалост 31 годину након рата нема правде за Србе Средњег Подриња и Бирча, поручио је данас у Братунцу Желимир Нешковић, делегат СДС у Дому народа  БиХ.
 
“Посебно данас боли што за злочине над Србима Средњег Подриња нико није одговарао, што злогласни генерални Армије БиХ Средњег Подриња данас мирно живе и раде у Сарајеву. Данас морамо  напоменути да за 3.267 страдалих Срба у средњем Подрињу и Бирчу. нико није одговарао”, порука је Нешковића.


 
Званичници Српске демократске странке градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, начелник Лопара др Радо Савић, делегат СДС у Дому народа БиХ др Желимир Нешковић, посланици у Народној скупштини Републике Српске Огњен Бодирога и др Мирјана Орашанин положили су данас вијенце код Спомен-крста на гробљу у Братунцу и одали почаст за 3.267 страдалих Срба у средњем Подрињу и Бирчу.