Додик: Срби из Српске нису непријатељи Србије и њених грађана; Заинтересовани смо да она буде јака :: Semberija INFO ::

 

Додик: Срби из Српске нису непријатељи Србије и њених грађана; Заинтересовани смо да она буде јака


Фото - РТРС

  Извор: РТРС

Срби из Републике Српске нису непријатељи Србије и њених грађана. Срби из Републике Српске воле Србију и веома су заинтересовани да она буде моћна и јака, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

- Клеветање Срба из Републике Српске од стране неодговорних, антисрпских структура из Београда, за нас је неочекивано и злонамјерно - истакао је Додик у саопштењу

Навео је да је гласање грађана Српске на изборима у Србији, законом Србије, дод‌јељено право.

- Интересантно је да се губитници избора у Србији жале само на нас из Републике Српске, а рецимо не на држављане Србије који гласају у другим земљама. То несумњиво говори о спрези са страним антисрпским фактором. Наша емоција и љубав према Србији је далеко већа од деструкције издајника у Београду. Разлог што они упорно губе изборе није у нама, него у њиховој самозаљубљености и полтронству према страним газдама - поручио је Додик.

Истиче да је разочаран одзивом малог броја људи из Републике Српске који имају право гласања у Србији.

- Како бисмо спријечили да на власт у Србији дођу антисрпски полтрони, тај број мора бити далеко већи, јер је јака и стабилна Србија интерес народа у Републици Српској - наводи се у саопштењу предсједника Републике Српске.