POTPISANI UGOVORI SA NOVIM STIPENDISTIMA


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je ugovore o stipendiranju učenika generacije osnovnih i srednjih škola, te djece sa posebnim potrebama, koji će u školskoj 2020/2021. godini iz gradskog budžeta primati stipendiju.
 
-Ovo su mi najdraži ugovori koje potpisujem, jer riječ je o najboljoj djeci, djeci koja su učenici generacije  u svojim školama, osnovnim i srednjim, oni su ponos kako svojih roditelja i  škola, tako i svih nas. To su djeca koja redovno postižu sjajne rezultate i u  nastavku školovanja, izjavio je gradonačelnik Mićo Mićić.
 
U strukturi stipendista koji će primati stipendiju iz gradskog budžeta je 13 učenika generacije iz osnovnih škola, a to su: Katarina Simojlović, Angelina Mirić, Katarina Lazarević, Maja Radić, Milica Lazić, Miodrag Ostojić, Teodora Trninić, Stefan Josipović, Nikolina Lukić, Dragiša Dragičević, Marina Lazarević, Jelena Ijačić i Borko Simić. Oni će u ovoj školskoj godini primati stipendiju čiji je mjesečni iznos 100 konvertibilnih maraka.
 
Pet stipendista su i učenici sa posebnim potrebama koji se, kako ističu, trude da dobiju dobro obrazovanje. To su: Pavle Trišić, Branislav Vujić, Sanja Tomašević, Stefan Golić i Marija Marković.
 
Šest je učenika generacije srednjih škola koji će primati stipendiju u akademskoj 2020/2021. godini. To su: Vladan Đokić, Mihaela Ristić, Jovana Mićanović, Milica Puhalo, Adriana Spasojević i Katarina Jović. Njima će se isplata stipendije, u mjesečnom iznosu od 200 konvertibilnih maraka, vršiti za period od deset mjeseci. Inače, 200 konvertibilnih maraka je  početni iznos stipendije, a on može biti uvećan i do 30 odsto, u zavisnosti od uspjeha postignutog tokom studija.

 
Gradonačelnik Mićić je naveo da se u strukturi stipendista grada Bijeljine trenutno nalazi samo 15 studenata koji su na višim godinama studija, jer tek sad slijedi raspisivanje konkursa za dodjelu stipendija studentima.
 
Stipendiranje učenika i studenata iz gradskog budžeta vrši se od 2006. godine, za što se godišnje izdvaja oko 300.000 konvertibilnih maraka.
 
Čestitajući studentima gradonačelnik Mićo Mićić im je poželio da uspješno završe škole i fakultete koje su upisali, da vrijedno uče, jer rezultati učenja i zalaganja postaju kad tad vidljivi.
 
-Dodjelom stipendija grad Bijeljina želi da podrži mlade ljude tokom školovanja, da zatim uspješno nađu posao, te da svojim znanje i radom omoguće dalji razvoj naše lokalne zajednice, izjavio je gradonačelnik Mićić.

Semberija info