GRADSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: POJAČANE I ČEŠĆE KONTROLE :: Semberija INFO ::

 

GRADSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: POJAČANE I ČEŠĆE KONTROLE


Epidemiološka situacija na području Grada Bijeljina i dalje je nepovoljna, zaključeno je na sjednici Štaba uz apel da se poštuju sve mjere koje su na snazi. Komandant Štaba Ljubiša Petrović pohvalio je organizovanost i aktivnosti Doma zdravlja u procesu vakcinacije koji je započet 11. marta. On je takođe istakao da prema informacijama iz Bolnice „Sveti Vračevi“ ova ustanova sekundarne zdravstvene zaštite ima zadovoljavajuće kapacitete, s obzirom da je u kovid sistemu i Banja Dvorovi.


-U narednih sedam dana ćemo pozitivno riješiti zahtjev Banje Dvorovi za finansijsku pomoć, a interventno ćemo realizovati i zahtjev Doma zdravlja za nabavku zaštitne medicnske opreme. Dogovoreno je i da prema Republičkom štabu uputimo dopis da se omogući trenažni proces djeci u manjim grupama, a u skladu sa epidemiološkim mjerama. Smatramo da, ako djeca mogu ići u školu, mogu u manjim grupama ići i na treninge“, rekao je Petrović. On je pohvalio i rad policijskih službenika, kao i rad republičkih i gradskih inspektora, koji mješovim patrolama prate da li se poštuju epidemiološke mjere.

-Kontrole će biti i u narednim danima pojačane, a sve sa ciljem da stabilizujemo epidemiološku situaciju i da izbjegnemo lokdaun“, rekao je Petrović i dodao da Gradski štab redovno dostavlja sve izvještaje Republičkom štabu. 

Semberija info