NASTAVLjEN TREND EKSPANZIJE STANOGRADNjE U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

NASTAVLjEN TREND EKSPANZIJE STANOGRADNjE U BIJELjINI


Ekspanzija stambene izgradnje u Bijeljini nastavljena je i u ovoj godini, iako izgradnja stanova nije prekidana, niti posebno usporavana ni u prošloj godini koju je obilježila pandemija virusa korona.

Cijene stanova  u prvoj gradskoj zoni dostigle su cifru od 2.200 konvertibilnih maraka po metru kvadratnom, potvrdio nam je Stanislav Mihajlović, predstavnik firme ,,Mihajlović” koja trenutno gradi oko 120 stanova u Bijeljini i šezdeset stanova na Zlatiboru, u Srbiji.

-Na gradskom šetalištu, pored kanala Dašnica, gradimo objekat od pedesetak stanova, a projektovali smo i drugi stambeni objekat sa oko 55 stanova. U narednoj godini ćemo na toj, za kupce, atraktivnoj lokaciji otpočeti izgradnju još oko 200 stanova, te ćemo na jednoj lokaciji imati ukupno oko 350 stanova”, kaže Mihajlović, istakavši da su za nove stanove zainteresovani mladi bračni parovi  i Bijeljinci koji trenutno žive i rade u inostranstvu.

Drago Živanović, vlasnik Građevinskog preduzeća ,,Živanović” koje je 36 godina prisutno u oblasti visokogradnje i niskogradnje na području Semberije i koje je angažovano kao izvođač radova na nekoliko objekata, potvrdio je da su angažovali jedanaest radnika iz Turske, zidara, tesara i armirača.

-Zbog neophodnosti poštovanja rokova i zbog nemogućnosti da radnike takvih profila pronađemo na birou u Bijeljini, bili smo primorani da angažujemo radnike iz Turske. Trenutno na području Bijeljine gradimo oko 200 stanova. Rokovi se moraju poštovati, jer, u protivnom slijede penali”, kaže Živanović.
 
Mitar Gajić, vlasnik preduzeća ,,Tehnika inženjering” kaže da njegova firma trenutno gradi tri manja stambena objekta sa ukupno 64 stana.
 

-Nemamo problem sa nedostatkom radnika. Gradimo u drugoj gradskoj zoni i cijena naših stanova je u prosjeku oko 1.800 konvertibilnih maraka. Većinu stanova prodamo u izgradnji, već kada dođemo do polovine izgradnje i prilikom izvođenja grubih građevinskih radova. Kupci traže stanove kvadrature od 38 do šezdesetak kvadrata, dobro projektovane, sa maksimalno iskorištenim prostorom”, kaže Mitar Gajić.

Semberija info