ATLETIKA U PRAZNIČNOM RUHU :: Semberija INFO ::

 

ATLETIKA U PRAZNIČNOM RUHU


U toku je Zimski korzo, manifestacija koja u periodu novogodišnjih i božićnih praznika raznim sadržajima zabavnog karaktera nastoji na gradskom trgu okupiti što veći broj ljudi. U okviru ovogodišnjeg izdanja manifestacije danas je upriličena Trka Deda mrazova.



Ovaj put trka je bila rezervisana samo za najmlađe trkače sa crvenim kapicama. Današnje izdanje trke imalo je četiri discipline. Djeca, uzrasta do sedam godina trčala su 100 metara a oni koji su imali između sedam i deset godina morali su savladati 200 metara. Nešto stariji, uzrasta od 10 do 12 godina trčali su 300 metara a "najstariji" današnji Deda mrazovi, sa godinama između 12 i 14 trčali su 400 metara.



Odziv učesnika je bio veliki, o čemu dovoljno svjedoči podatak da je svih 500 startnih brojeva preuzeto u roku od nekoliko minuta. Nakon što bi grupa završila svoju trku sve učesnike u toj disciplini kod jelke je čekao pravi, veliki Deda Mraz. I pokloni, naravno.

Suorganizator današnje Trke malih Deda mrazova bila je Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe". Predstavnici ove organizacije su iskoristili priliku i pozvali okupljene da svojim prilozima pomognu liječenje osmogodišnje Anastaije Lakić iz Bijeljine.


Semberija info