GRADSKO POZORIŠTE SEMBERIJA BIJELjINA: POČELI SMO OZBILjNO DA RADIMO


Na prvoj konferenciji za štampu Gradskog pozorišta „Semberija“ Bijeljina, osnovanog krajem prošle godine, novinarima su se obratili Ivan Petrović, vršilac dužnosti direktora Gradskog pozorišta „Semberija“ i umjetnički direktor, profesor  dr Milivoje Mlađenović.

Sve do jeseni ove godine, istakao je Ivan Petrović, radilo se na sticanju uslova za funkcionisanje novoosnovanog pozorišta.

„Jesenas smo počeli ozbiljno da radimo. Trenutno koristimo prostor u Centru za kulturu „Semberija“, gdje izvodimo i probe. Početkom februara naredne godine planiramo izvedbu premijere „Komedija ometena u razvoju“, po tekstu dr Milivoja Mlađenovića. Naš prioritet za početak je formiranje glumačkog ansambla. Tehnički sektor ćemo formirati u narednom periodu prekvalifikacijom postojećih radnika u kulturi, ali i angažovanjem studenata specifičnih pozorišnih zanimanja. To je proces za koji je neophodno vrijeme. Administrativni dio pozorišta će biti sveden na minimum“, rekao je Petrović.

Profesor dr Milivoje Mlađenović, govoreći o pozorišno–repertoarskoj politici Gradskog pozorišta „Semberija“, istakao je da repertoar pozorišta treba da predstavlja skladnu idejnu, tematsku, estetsku i poetičku cjelinu u četvorogodišnjem radu.

portal Semberija info (Lj.Ljubojević)