DOM ZDRAVLjA LOPARE: VAKCINISANI ŠTITIMO SEBE I DRUGE OKO NAS! :: Semberija INFO ::

 

DOM ZDRAVLjA LOPARE: VAKCINISANI ŠTITIMO SEBE I DRUGE OKO NAS!


Raste broj novozaraženih osoba u regionu i svijetu, a ono što je posebno zabrinjavajuće je da virus napada sve veći broj mlađih osoba. Ljekari apeluju na neophodnost vakcinisanja, jer vakcina je najefikasnije sredstvo u bori protiv korona virusa. Područje opštine Lopare, takođe, nakon izvjesnog zatišja, bilježi porast broja zažaenih osoba. Direktor Doma zdravlja dr Želimir Nešković kaže da trenutno pod nadzorom imaju 42 osobe, 18 ih je pozitivno na virus, a dvije osobe su hospitalizovane u kovid bolnici u Bijeljini.

- Evidentno je pogoršanje epidemiološke situacije i s obzirom da smo svjedoci koliko je virus korona opasan po zdravlje stanovništva, po ko zna koji put upućujemo apel da se nevakcinisani što prije vakcinišu. Među osobama zaraženim korona virusom, preovladavaju mlađe  osobe, te srednje životne dobi, a zabrinjavajuće je da je najveći broj oboljelih nevakcinisano“, kaže dr Nešković. On podsjeća da pred nama i period kada će se više vremena provoditi u zatvorenom prostoru, jer jesen nam kuca na vrata, a uz vakcinu, te pojačanu ličnu higijenu, fizičku distancu i masku, štitimo sebe i druge oko nas. 

- Imamo vakcine različitih proizvođača i na nama je samo da ih primimo i zaštitimo se od oboljevanja i eventualne hospitalizacije. Higijensko-epidemiološka služba  Doma zdravlja je u službi naših građana i nastavljamo sa imunizacijom. Takođe, sa bijeljinskom bolnicom imamo odličnu saradnju i danas ćemo, upravo zbog pogoršanja epidemiološke situacije, prisustvovati sastanku koji će održati u toj zdravstvenoj ustanovi“, kaže dr Nešković.

Dom zdravlja Lopare